AMSTERDAM - Kurt-Asle Arvesen is niet van plan af te stappen ondanks zijn zware valpartij in de vijfde etappe van de Vuelta. De Noor botste woensdag bij een snelheid van zeventig kilometer per uur op een kind.

Zowel de renner als het jongetje kwam er uiteindelijk relatief goed vanaf met enkele kneuzingen. Arvesen is daarom van plan om donderdag gewoon zijn weg te vervolgen in de Ronde van Spanje.

"Alles is goed met me", laat de renner via twitter weten. "Mijn knie doet wel pijn, we komen er vanzelf wel achter hoe serieus dat is. Ik kan vandaag van start gaan in de rit naar Cordoba."

Na afloop van de etappe zocht Arvesen contact met het ziekenhuis om erachter te komen hoe het met het jongetje ging waar hij tegenaan knalde. "Ik heb hem gesproken, gelukkig is ook met hem alles goed!"

Kroon

De Nederlander Karsten Kroon zag het ongeluk vlak voor hem gebeuren en schrok behoorlijk. "Het is de ergste crash die ik ooit gezien heb", laat hij op twitter weten. "Het kind stak over en hij (Arvesen) kon hem niet meer ontwijken."

"Ik was in shock, kon niet meer vol doorrijden en begon te huilen. Ik dacht de wedstrijd misschien zou stoppen of zoiets. Gelukkig is zowel Arvesen als het kind relatief in orde."

Bidon

Volgens ooggetuigen liep het kind de weg op om een door een andere renner weggegooide bidon op te rapen toen Arvesen aankwam rijden. De snelheid van de Noor was dermate hoog dat hij het jongetje niet meer kon ontwijken. De fiets van de Noor brak door de zware klap zelfs in tweeën.

Overigens verleende de begeleiding van de ploeg van Arvesen, Team Sky, eerst hulp aan de jongen. De zorg van het kind kreeg voorrang op die van de renner.

Bekijk een foto van de aanrijding

Bekijk de beelden van de nasleep

Lees alles over de Vuelta op de special van NUsport