PARIJS - Judoka Guillaume Elmont is donderdag in de derde ronde van de wereldkampioenschappen in Parijs uitgeschakeld. Hij verloor in de klasse tot 81 kilogram van Loic Pietri uit Frankrijk.

De wereldkampioen van 2005 beleefde een slechte voorbereiding op de WK. Hij is nog maar net hersteld van een zware hamstringblessure.

De oudere broer van Dex, die woensdag zilver won, zag pas vorige week na een MRI-scan dat hij de training volledig kon hervatten.

Hij won in de tweede ronde nog wel van de Amerikaan Travis Stevens en was vrijgeloot voor de eerste ronde.

Van Emden

Anicka van Emden is er donderdag niet in geslaagd de halve finale van de WK te bereiken.

Ze verloor in een spannende wedstrijd van Yoshie Ueno, de wereldkampioene van 2009 en 2010. De Japanse maakte pas het verschil in de golden score, de extra tijd van een judowedstrijd.

Van Emden strijdt verder in de herkansingen voor maximaal een bronzen medaille. Ze opende de WK met overwinningen op Vera Koval uit Rusland, Clarisse Agbegnenou uit Frankrijk en Ramila Joezoebova uit Azerbeidzjan.

Willeboordse 

Elisabeth Willeboordse heeft zich voor de kwartfinales geplaatst. Ze versloeg in de derde ronde van de klasse tot 63 kilogram Zarina Aldikova uit Kazachstan op waza-ari.

Willeboordse opende de wereldtitelstrijd met twee overwinningen op ippon. De Marokkaanse Rizlen Zouak belandde in een houdgreep. Orapin Senatham uit Thailand lag voordat ze het zelf goed besefte op haar rug.

Anicka van Emden bereikte kort daarvoor in dezelfde gewichtsklasse ook al de kwartfinales. Ze rekende in de derde ronde in 31 seconden af met Ramila Joezoebova uit Azerbeidzjan.

Van Emden was in sportpaleis Bercy ook al te sterk voor Vera Koval uit Rusland en Clarisse Abegnenou uit Frankrijk. Ze stuit in de kwartfinale op Yoshie Ueno, de regerend wereldkampioene uit Japan.