AMSTERDAM - Asafa Powell zal dit weekeinde niet deelnemen aan de 100 meter sprint op de WK atletiek. De Jamaicaan kampt met een liesblessure en is daarvan niet tijdig hersteld.

Powell gold als voornaamste uitdager van zijn landgenoot Usain Bolt. Powell liep dit jaar mondiaal gezien met 9.78 seconden de snelste tijd op de 100 meter.

Het afzeggen van de 28-jarige Powell is een nieuwe klap voor het toernooi in Daegu. Tyson Gay moest eerder al passen vanwege een heupblessure. Gay heeft met 9.79 na Powell de rapste tijd van dit jaar geklokt.

Powell hoopt wel tijdig hersteld te zijn voor de 4x100 meter estafette op 4 september. Op de 100 meter wordt hij vervangen door zijn landgenoot Michael Frater.

Dopingstraffen

Begin deze maand moest Powell door de kwetsuur ook al afzeggen voor de Diamond League-wedstrijd in Londen. Hij was wel afgereisd naar Zuid-Korea in de hoop op tijd fit te raken voor de WK.

Vanwege dopingstraffen zijn ook de Jamaicaan Steve Mullings en de Amerikaan Mike Rodgers, die dit jaar respectievelijk de derde en vierde tijd klokten, er niet bij in Daegu.

De series van de 100 meter worden zaterdag gelopen. Zondagmiddag is de finale.