AMSTERDAM - Spits Diego Forlan volgt Samuel Eto'o op als aanvalsleider van Internazionale. De Uruguyaan komt per direct over van Atletico Madrid.

Een woordvoerder van de Spaanse club heeft aangegeven dat de overgang zo goed als rond is. "Het is in principe helemaal rond, donderdag worden nog de laatste details van de transfer besproken."

Forlan heeft een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract bij Atlético staan. De Italiaanse grootmacht hoeft daarom iets minder dan vijf miljoen euro over te maken om verzekerd te zijn van zijn diensten.

Internazionale ontving eerder in de week nog een bedrag tussen de 25 en 27 miljoen euro voor Eto'o. De Kameroener tekent voor drie seizoenen bij het Russische Anzhi Makhachkala en gaat in die periode naar verluidt twintig miljoen euro per jaar verdienen.

Sneijder

Bij Inter wordt Forlan ploeggenoot van onder anderen Wesley Sneijder. Door het vertrek van Eto'o lijkt het uitgesloten dat ook de Oranje-international Inter verlaat.

De club had eerder gesteld dat het sowieso niet naast Eto'o ook Sneijder, die al tijden in verband wordt gebracht met Manchester United, zou verkopen.