AMSTERDAM - Ferrari heeft aangegeven dat de '150th Italia' waarmee Fernando Alonso en Felipe Massa in 2011 uitkomen bijna uitontwikkeld is. De Italiaanse renstal richt zich vanaf nu op de naar eigen zeggen "zeer innovatieve" auto voor 2012.

Hoewel de komend weekeinde verreden Belgische Grand Prix slechts de twaalfde race is in het negentien evenementen tellende seizoen 2011, realiseert teambaas Stefano Domenicali zich dat het erg lastig wordt om de straatlengte voorsprong die Sebastian Vettel (Red Bull) geniet in het rijdersklassement nog goed te maken.

Toch is de Italiaanse teamleider ervan overtuigd dat de huidige auto in staat is om mee te doen voor de Grand Prix-overwinningen in het restant van het seizoen. De wagen boekte op Silverstone in handen van Alonso pas de eerste overwinning in 2011.

"Ons realistische doel voor de resterende acht Grands Prix is het winnen van races en het behalen van zoveel mogelijk punten", stelt Domenicali op de website van Ferrari.

Ongelooflijk moeilijk

"Ik ben er zeker van dat we goede resultaten kunnen behalen, maar we moeten niet kijken naar het klassement. We weten dat het behalen van het kampioenschap ongelooflijk moeilijk zal zijn, gelet op het gat met Vettel (89 punten naar Alonso, red.)."

"Maar laten we kijken hoe het er over een paar races bij staat. We hebben het potentieel en geloven in onszelf."

Ferrari richt het vizier dan ook voornamelijk op 2012. "In termen van ontwikkeling van de 150th Italia zijn we bijna klaar. Maar dat wil niet zeggen dat we er compleet mee stoppen. Vanaf nu werken we echter volle bak aan de nieuwe auto."

Geleerd

Domenicali stelt dat zijn team heeft geleerd van de slechte seizoenstarts in 2010 en 2011. De technische staf heeft het ontwerp grondig aangepakt om vanaf de eerste race volledig 'bij' te zijn wat betreft ontwikkeling.

"Er zijn voor volgend seizoen weinig regelwijzigingen. Ik kan wel zeggen dat de auto die nu in de windtunnel staat erg innovatief zal zijn. Dat mogen we ook verwachten. Ons primaire doel is om competitief te zijn vanaf de start van het seizoen."