AMSTERDAM - José Mourinho heeft gereageerd op de verwarring die is ontstaan over zijn mogelijke vertrek bij Real Madrid. De Portugese trainer laat in een verklaring weten dat hij absoluut niet weg gaat bij de 'Koninklijke'.

De geruchten ontstonden door uitspraken van Eladio Peramés, de woordvoerder van Mourinho. Die liet door het Spaanse Canal+ optekenen dat de trainer een vertrek bij Real zou overwegen.

"Ik geloof dat veel mensen verrast waren door de kwaliteit van het spel dat Real liet zien in de voorbereiding", luidt de verklaring. "Het zou verrassend nieuws zijn voor hen als ik de club nu zou verlaten. Onmogelijk!"

Perez

Mourinho geeft aan dat hij onomstreden is, ondanks zijn gedrag en dat hij een goede verstandhouding heeft met clubpresident Florentino Perez.

"Ik heb een fantastische president die erg intelligent is en met wie ik een goede vriendschap heb. Dan heb ik ook nog een algemeen directeur die 24 uur per dag voor de club werkt, dus mijn motivatie is enorm. Mijn Madrid-gevoel is groter dan sommige 'pseudo-Madristas'."

"Er is geen reden waarom ik zou vertrekken. Echt niet", benadrukt Mourinho nogmaals.

Excuses

"En ik wens mijn excuses aan te bieden aan de Madrid-fans, en alleen aan hen, voor mijn gedrag in de wedstrijd tegen Barcelona. Sommige mensen zijn beter aangepast aan de hypocrisie in het voetbal dan ik. Ze verstoppen hun ware gezicht en fluisteren in diepe tunnels."

"Ik leer niet om hypocriet te zijn en dat wil ik ook niet", besluit de Portugees.