MADRID - De toekomst van José Mourinho bij Real Madrid lijkt onzeker. Zijn woordvoerder Eladio Peramés zorgde dinsdag voor verwarring bij Spaanse media.

De zegsman verklaarde tegenover Canal+ dat de Portugese coach eraan denkt om op te stappen. Later ontkende Peramés dat bericht in alle toonaarden.

Bronnen binnen Real Madrid lieten aan de Madrileense krant AS weten dat een vertrek van de Portugese trainer niet speelt en dat hij bij de 'Koninklijke' nog steeds onomstreden is. 

Mourinho raakte vorige week in opspraak door zijn wangedrag bij de verloren Spaanse Supercup tegen Barcelona. Een commissie heeft een onderzoek ingesteld naar de confrontatie tussen hem en Tito Vilanova, assistent-coach bij de Catalanen.

Opstootje

Mourinho prikte de rechterhand van Josep Guardiola in zijn oog. Die vloog de keuzeheer van 'De Koninklijke' op zijn beurt naar de hals.

Aanleiding voor het opstootje was een zware tackle van Marcelo op Cesc Fabregas. De verdediger van Real kreeg daarbij rood. Zijn ploeggenoot Mesut Özil en David Villa van Barcelona ontvingen later dezelfde straf. De drie zijn allen voor één wedstrijd geschorst.