AMSTERDAM - Arsenal is het eens geworden met Manchester City over de overstap van de Franse middenvelder Samir Nasri naar de huidige koploper van de Engelse Premier League.

Dat meldt de Londense club op de website. Een transferbedrag wordt niet genoemd, maar volgens geruchten gaat het om een vergoeding van rond de 28 miljoen euro.

Nasri werd door manager Arsène Wenger al buiten de selectie gelaten voor de return in de play-offs voor de Champions League die Arsenal woensdag speelt bij het Italiaanse Udinese.

Arsenal meldt dat de 24-jarige Nasri dinsdagmiddag afreist naar Manchester om daar een medische keuring te ondergaan en persoonlijk tot een akkoord te komen met de club waar ook Oranje-international Nigel de Jong onder contract staat.

Nasri speelde sinds 2008 voor Arsenal. De club uit Noord-Londen nam de Fransman met Algerijnse roots destijds voor ongeveer 20 miljoen euro over van Olympique Marseille.

Hazard

Eerder raakte Arsenal Cesc Fabregas al voor ruim 35 miljoen euro kwijt aan FC Barcelona. Het gat dat hij en Nasri achterlaten moet opgevuld worden door Eden Hazard.

Volgens de BBC bereidt Arsenal een bod voor op de Belgische middenvelder (20) van Lille. Technisch directeur Frederic Paquet liet echter weten dat de voetballer van het jaar in de Franse competitie niet mag vertrekken.