MANERBIO - Thiemo de Bakker slaagt er maar niet in om zijn oude niveau te halen op de tennisbaan. De voormalig nummer veertig van de wereld ging dinsdag opnieuw onderuit in de eerste ronde van een challengertoernooi.

De Duitse qualifier Peter Gojowczyk, slechts 427e op de mondiale ranking, was in het Italiaanse Manerbio met 7-5, 6-3 te sterk.

De Bakker worstelt al maanden met fysieke problemen en werd vorige week in San Sebastian ook al uitgeschakeld in de openingsronde.

Volgende week beproeft de huidige nummer 130 van de wereld zijn geluk op de US Open, waar hij op het nippertje is toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Hitte

De hitte speelde De Bakker naar eigen zeggen vooral parten. ''Het is hier tegen de 40 graden. Daar moet ik wel weer aan wennen."

De inwoner van Haarlem is teleurgesteld, maar ziet meer perspectief dan na de nederlaag van vorige week tegen de Spanjaard Pablo Carreno-Busta. ''Toen zag ik het echt even niet meer zitten. Nu voelde ik wel progressie."

Toch ziet De Bakker ook wel dat het veel beter moet. ''Ik ben nog ver van waar ik moet zijn. Ik ben veel te wisselvallig en heb nog veel tijd nodig."