AMSTERDAM - Oscar Freire vertrekt na negen seizoenen zeer waarschijnlijk bij de Raboploeg. De 35-jarige Spanjaard is met vier teams in gesprek om volgend jaar bij één daarvan zijn carrière af te sluiten.

Rabobank behoort weliswaar tot die vier teams, maar de kans dat Freire bijtekent is klein.

''Bij Rabobank blijven is één van de opties, maar zowel uit sportief als financieel oogpunt niet de beste'', zegt broer en zaakwaarnemer Antonio Freire tegen Biciciclismo.com

De sprinter lijkt een duidelijke voorkeur te hebben voor Movistar, dat één van de partijen is die zich gemeld heeft. ''We zouden graag zien dat Oscar voor een Spaans team gaat koersen, dat hebben we altijd gezegd, en Movistar is het beste Spaanse team dat er is.''

''Het is een equipe met een mooie historie en wij onderhouden goede banden met het management daar.''

Verbolgen

Freire, die van plan is na 2012 te stoppen, zou verbolgen zijn over het feit dat Rabobank tijdens de afgelopen Tour de France alle pijlen richtte op een goed klassement voor Robert Gesink. Freire werd daarom thuisgelaten.

Tijdens zijn loopbaan kwam de Spanjaard slechts twee jaar uit voor een team uit zijn eigen land. In 1998 begon hij zijn profcarrière bij Vitalicio Seguros. De drievoudig wereldkampioen reed daarna drie jaar voor het Italiaanse Mapei, voordat hij in 2003 bij Rabobank aan de slag ging.

Bekijk alle wielertransfers in onze wielercarrousel