SYDNEY - Zevenvoudig grandslamwinnaar John McEnroe heeft toegegeven tijdens zijn tennisloopbaan jarenlang steroïden te hebben gebruikt. De Amerikaan, 44, heeft dit toegegeven in Sydney.

"Het waren zogenaamde legale steroïden die men ook paarden toediende", aldus 'Big Mouth', "ik wist er niets van. Men gaf ze mij en ik had geen idee wat ik tot mij nam. Op zeker moment is toen vastgesteld dat het spul te sterk voor mij was."

Wie 'men' was, wilde McEnroe niet zeggen. "Dat doet er niet meer toe." Of de voormalige wereldtopper die driemaal Wimbledon op zijn naam schreef, inderdaad zo onschuldig was, bleef onduidelijk. Wel heeft zijn ex-vrouw Tatum O'Neal zich over zijn doping beklaagd. "John werd er agressief van. Na nederlagen werden de kinderen en ik ervoor verantwoordelijk gesteld."

Pijnstillers

Doping is actueel in het tennis. De Brit Greg Rusedski is betrapt op gebruik van nandrolon. Zijn zaak komt 9 februari voor. McEnroe vindt dat de tennisser bij bewezen schuld hard moet worden aangepakt. "De grenzen tussen wat mag en niet mag, zijn vervaagd. Spelers nemen tegenwoordig veel te gemakkelijk pijnstillers en ontstekingsremmers. Ik zou in deze tijd niets meer gebruiken, dat is zeker."

John McEnroe is tegenwoordig een veel gevraagd commentator bij tennis en een graag geziene speler in het veteranencircuit. Hij won de laatste twee jaar het door Paul Haarhuis en Jacco Eltingh georganiseerde veteranentoernooi in Eindhoven.