AMSTERDAM - PSV heeft zich per direct versterkt met doelman Przemysław Tyton. De 24-jarige Poolse sluitpost wordt door de Eindhovenaren voor een seizoen gehuurd van Roda JC, met een optie tot koop.

Tyton tekende dinsdag in het Philipsstadion de papieren voor de verbintenis. Hij moet de strijd aangaan met Andreas Isaksson, de Zweedse keeper die vooral bij de buitenwacht regelmatig onder vuur ligt.

"Ik ben heel trots en blij", liet Tyton dinsdag op de website van PSV weten. "Dit is mijn droom. Een grote club met een grote traditie en grote spelers."

Marcel Brands, technisch manager van PSV, stelt dat Tyton vooral is gehaald met oog op de toekomst.

"Iedereen weet dat de contracten van Isaksson en Cássio Ramos na dit seizoen aflopen. Tyton heeft de potentie om een topkeeper te worden. Samen met Jeroen Zoet (verhuurd aan RKC, red.) heeft PSV nu veel perspectief."

Atletisch

"Przemysław is allround, groot, snel, atletisch en hij heerst in zijn strafschopgebied. En hij is bovendien nog maar 24 jaar en al international geweest bij de Poolse nationale ploeg. Vooralsnog huren we hem, met heel duidelijke afspraken voor als we hem daarna overnemen."