SYDNEY - Ze bezit tientallen records, honderden titels en miljoenen dollars, maar één prijs ontbreekt nog in het lange tennisleven van Martina Navratilova. De inmiddels 47-jarige diva mist nog olympisch goud. Met Lisa Raymond wil de onverslijtbare veterane dit jaar bij de Olympische Spelen in Athene (eind augustus) namens de Verenigde Staten de begeerde medaille veroveren.

"De Olympische Spelen zijn voor mij het vijfde grand slam", legde Navratilova maandag in Sydney uit. "Ik heb nog nooit aan het olympisch tennistoernooi deelgenomen. In Athene kan ik mijn carrière derhalve helemaal rond maken, zeker als we de titel winnen."

Navratilova en Raymond krijgen in de aanloop naar Athene 2004 nog wel concurentie van de gezusters Venus en Serena Williams. Het laatste duo komt buiten de vier grandslamtoernooien samen echter vrijwel nooit in actie.

Navratilova en Raymond, die dit jaar een intensief programma afwerken, hopen daardoor als eerste te eindigen in de Amerikaanse ranking van het dubbelspel, goed voor een olympisch startbewijs.