AMSTERDAM - Michel Vorm debuteerde maandagavond tegen Manchester City in het doel van Swansea City. Ondanks de 4-0 nederlaag kreeg de van FC Utrecht overgenomen keeper na afloop veel lof toegezwaaid voor zijn optreden.

Vorm hield de thuisploeg in het Etihad Stadium meermaals met sterke reflexen van scoren af.

In de 57e minuut moest de tweede doelman van het Nederlands elftal capituleren op een doelpoging van Edin Dzeko, waarna Manchester City uitliep naar 4-0.

De Britse media en analytici waren na afloop zeer positief over het keeperswerk van Vorm. Dat gold ook voor zijn manager Brendan Rodgers. ''We moeten hem complimenteren'', zegt hij op de clubsite van Swansea.

''Het was zijn eerste wedstrijd voor de club en hij zal zich nog verbeteren, maar sommige van zijn reddingen waren uitstekend.''

Mancini

Het gepromoveerde Swansea geldt als een van de voornaamste degradatiekandidaten, maar Manchester City-manager Roberto Mancini zag geen slechte ploeg aan het werk.

''In de eerste helft speelde Swansea prima. Ze bezorgden ons veel problemen tot we de openingstreffer maakten.''

Kwaliteit

''Het was de drukste wedstrijd van mijn leven'', aldus de Nederlandse international op de website van zijn nieuwe club. ''We speelden heel goed in de eerste helft, maar de spelers van Manchester hebben zoveel kwaliteit.''

Vorm heeft vertrouwen in de komende wedstrijden. ''Als we zo doorgaan, gaan we zeker wedstrijden winnen.''