KAPELLEN - Niemand in wielerland twijfelt nog aan de komst van Erik Breukink naar de Rabobank-wielerploeg. De oud-wielrenner is de beoogde eerste ploegleider. Hoewel geen van de betrokken partijen het wil bevestigen zou het pas nieuws zijn als Breukink woensdag bij de perspresentatie van de ploeg in Hilversum niet opdaagt.

Ook Michael Boogerd, een van de kopmannen van de ploeg die er net een trainingskamp in Spanje op heeft zitten, kon niet op de zaken vooruitlopen. "We hebben tijdens ons trainingskamp in Spanje gehoord dat de ploegleiding bezig was met het aantrekken van een eerste ploegleider. Uit publicaties heb ik inmiddels begrepen dat dat Erik Breukink zou kunnen worden. Ik zou er in ieder geval geen problemen mee hebben", zei Boogerd maandag.

De renners zijn in elk geval niet gekend in de keuze van de man die Theo de Rooij achter het stuur van de ploegleidersauto gaat opvolgen. De Rooij nam een maand geleden de taken van manager Jan Raas over, nadat die met de leiding van de hoofdsponsor in conflict was geraakt. Boogerd reageerde destijds verbaasd op het feit dat hij niet in de affaire was gekend. "Maar ik vertrouw op Theo (de Rooij) en Adri (van Houwelingen) dat ze de juiste keuze maken."