Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

ADO wil Verhoek, Immers en Toornstra langer vastleggen

DEN HAAG – ADO Den Haag heeft Lex Immers, Jens Toornstra en Wesley Verhoek aangeboden om hun contract open te breken en minimaal met een jaar te verlengen.
Door NUsport/Sander van Hal

De drie spelers hebben het aanbod in beraad, bevestigen commissaris Paul Beyersbergen en trainer Maurice Steijn aan NUsport.

“Ze staan er voor open, omdat ze denken nog niet klaar te zijn bij ADO'', zegt Steijn. “Ze hebben niet voor niets al wat lucratieve aanbiedingen afgeslagen.”

Immers verlengde zijn contract in januari nog tot halverwege 2014. De middenvelder stond in de belangstelling van Feyenoord, maar die club komt er financieel niet uit met ADO.

Andere concrete interesse is er op dit moment niet. Immers lijkt desondanks niet van zins om al vóór 1 september bij te tekenen. “Na 31 augustus is er pas echt duidelijkheid.”

Vitesse


Verhoek heeft bij ADO een contract tot medio 2012, met een optie tot de zomer van 2013. De rechtsbuiten zag vorige week op het laatste moment af van een transfer naar Nottingham Forest, maar ook hij sluit een vertrek vóór 1 september niet uit. “Tot nu toe blijf ik bij ADO”, zegt hij cryptisch.

Toornstra ligt in Den Haag vast tot medio 2014. Net als Verhoek en de inmiddels naar PSV vertrokken verdediger Timothy Derijck zag hij enkele weken terug af van een transfer naar FC Utrecht. Op dit moment is er geen serieuze belangstelling voor hem, al volgt Vitesse hem op de voet.

Vraagprijs omhoog

Steijn durft desondanks te stellen dat deze zomer geen speler meer bij zijn club vertrekt. “We laten Verhoek, Immers en Toornstra niet meer gaan”, zegt hij tegen NUsport.

“Ze hebben al een tijdje een nieuwe aanbieding van ons op zak en hadden van ons tot zondagavond de tijd om op aanbiedingen van andere clubs in te gaan. Nu ze dat niet hebben gedaan, ga ik ervan uit dat ze nog vóór 1 september hun contract bij ADO openbreken.”

Beyersbergen stelt dat de vraagprijs voor Immers, Toornstra en Verhoek na zondagavond flink omhoog is gegaan, omdat ADO geen zin heeft om twee weken voor het sluiten van de transfermarkt nog spelers kwijt te raken. “Mijn gevoel zegt dat ze alle drie blijven,” laat hij weten.

“Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er een club komt die zó’n ongelooflijk groot bedrag wil betalen dat we dat niet kunnen weigeren, maar ik verwacht niet dat het zover komt.”


Lees meer over:

ADO Den HaagLex ImmersJens Toornstra

Aanbevolen artikelen