Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Verloren zoon' Fabregas definitief terug bij Barcelona

BARCELONA - Cesc Fabregas keert definitief terug bij FC Barcelona. Hij is maandag een vijfjarig contract met de winnaar van de Champions League overeengekomen.
Door ANP/NUsport

Barcelona bereikte eerder al overeenstemming met Arsenal over een transfersom van naar verluidt veertig miljoen euro.

Fabregas genoot zijn opleiding bij Barcelona. Hij verhuisde op zestienjarige leeftijd naar Arsenal, waar hij in verschillende competities goed was voor 57 doelpunten.

De inmiddels 24-jarige Fabregas kan woensdag al meespelen tijdens het tweede duel om de Spaanse Super Cup tussen Barcelona en Real Madrid.

Speciale dag

De middenvelder reageerde verheugd op zijn transfer. ''Het is een speciale dag voor mij. Ik keer terug naar huis. De supporters van Arsenal zullen teleurgesteld zijn, maar dit is de uitdaging van mijn leven.''

De voorzitter van de Catalanen, Sandro Rosell, is blij dat de middenvelder terugkeert naar de club waar het voor hem allemaal begon. ''Cesc is een van ons en het stemt mij tevreden dat hij terug is.''

Barcelona-coach Josep Guardiola was gereserveerder in zijn commentaar. ''We hebben er een speler bij in een druk jaar. We willen nog meer goede spelers halen'', zei hij op de clubsite.


Lees meer over:

FC Barcelona

Aanbevolen artikelen