AMSTERDAM - Johan Cruijff lijkt zich keurig te houden aan de afspraken die hij afgelopen vrijdag met de andere commissarissen van Ajax heeft gemaakt.

De voormalige nummer 14 gaat maandag in zijn wekelijkse column in De Telegraaf, waarin hij zijn mening altijd luid en duidelijk verkondigt, inhoudelijk niet in op de urenlange besprekingen in Barcelona.

''Er is afgesproken dat er naar buiten toe niets gezegd wordt. Omdat we dat afgesproken hebben, houd ik me daar ook aan'', betoogde Cruijff.

Wederzijds onbegrip

De vergadering in Spanje was nodig om het wederzijdse onbegrip weg te nemen. Zo baalde Cruijff dat hij van de overige toezichthouders geen steun kreeg voor de aanstelling van Tscheu La Ling als nieuwe algemeen directeur.

De oud-international wekte op zijn beurt enige wrevel door niet naar Amsterdam te komen voor de benoeming van de nieuwe commissarissen.

Cruijff liet nadien in zijn column weten dat hij als commissaris de kritiek op Ajax niet intern zal houden. ''Dat zijn de regels, maar dan moet ik zelf mijn regels maar maken'', opperde hij. Na vrijdag lijkt het befaamde erelid zich toch aan de gedragscode voor de rvc van Ajax te houden.