ROTTERDAM - Martin van Geel betreurt de uitspraken van Mario Been, die zondag op Eredivisie Live stelde dat hij teleurgesteld is in de manier waarop de technisch directeur van Feyenoord heeft gehandeld toen bleek dat de meeste spelers geen vertrouwen meer hadden in de trainer.

“Misschien moet Mario eens in de spiegel gaan kijken, in plaats van altijd maar naar anderen te wijzen”, zegt Van Geel tegen NUsport.

Been stelt dat de technisch directeur hem eerder op de hoogte had moeten brengen van een op handen zijnde stemming onder de spelers. Van Geel ontkent dit.

Onvrede

Hij stelt dat aanvoerder Ron Vlaar hem pas van de stemming op de hoogte bracht toen dertien van de achttien spelers Been al hadden weggestemd.

Van Geel probeerde daarna nog een gesprek tussen de trainer en de selectie te arrangeren om te kijken of de onvrede kon worden weggenomen. De spelers stonden hiervoor open, Been besloot zijn koffers te pakken.

Vervelend voor Mario

“Iedereen die bij Mario’s vertrek betrokken was beaamt dat het zo is gegaan als wij naar buiten hebben gebracht, ook de rest van de staf", zegt Van Geel.

“Ik vind het persoonlijk heel vervelend voor Mario dát het is gebeurd, maar het is gegaan zoals het gegaan is. Dat-ie nu zo reageert, vind ik jammer.”