ROTTERDAM - Feyenoord heeft er een nieuwe publiekslieveling bij. Jerson Cabral beleefde zaterdagavond zijn grote doorbraak in De Kuip. Met twee puntgave treffers en een assist maakte de geboren Rotterdammer het verschil tegen Roda JC (3-0).

Cabral was de onbetwiste smaakmaker bij Feyenoord. De 20-jarige vleugelspits speelde als 'linkspoot' opnieuw aan de rechterkant. 

Vorige week bij Excelsior (0-2) maakte hij op die positie nog een ietwat onwennige indruk. Maar tegen Roda JC voelde Cabral zich helemaal in zijn element, ook met dank aan de zwakke dekking en de lagere handelingssnelheid bij zijn directe tegenstander Jimmy Hempte.

Hoogstandje

Uitgerekend in een aanzwellend fluitconcert van het legioen vertoonde de swingende Cabral zijn eerste hoogstandje. Met de bal aan de voet trok hij naar binnen waarna hij de verre hoek achter doelman Przemyslaw Tyton vond met een diagonale uithaal, 1-0.

Het gefluit was bedoeld tegen het beleid van de directie, die in de ogen van de harde kern bij Feyenoord nog steeds weinig goed kan doen.

Aanvalsdrang

Cabral bleef na zijn flitsende beginfase de gevaarlijkste man bij Feyenoord. Maar hij was zeker niet de enige speler bij de thuisploeg die een gretige en frisse indruk maakte. De manschappen van Koeman speelden in een hoog tempo en met een gezonde aanvalsdrang.

Het aantal uitgespeelde kansen was evenwel klein. Feitelijk was verdediger Jagos Vukovic van Roda JC het dichtste bij 2-0 voor Feyenoord. Uit een voorzet van Cabral raakte de PSV-huurling de bal totaal verkeerd. Tyton bracht ternauwernood redding op de doellijn.

Kansloos

Roda JC kon doelman Erwin Mulder voor de rust alleen met enkele afstandschoten enigszins bedreigen. De Limburgse ploeg stond na de pauze snel op een kansloze achterstand van 3-0.

Leroy Fer, op aangeven van Cabral, en de grote uitblinker zelf scoorden even beheerst als bekwaam. ''Geef die bal maar aan Cabral'', brulde het legioen nadien. Ondanks nog een paar flitsende acties van de jeugdige uitblinker kwam in de score evenwel geen verandering meer.