MANCHESTER - Manchester United heeft in de Premier League averij opgelopen. De koploper, met Van Nistelrooij voorin, kwam zondag op Old Trafford niet verder dan 0-0 tegen subtopper Newcastle United. De naaste achtervolgers Arsenal (4-1 tegen Middlesbrough) en Chelsea (4-0 tegen Leicester City) maakten geen fout. Arsenal bracht de achterstand op United terug tot één punt, Chelsea tot vijf.

In Manchester was arbiter Paul Durkin de boosdoener. Hij onthield Newcastle-spits Shearer in de eerste helft een strafschop en keurde na de rust een doelpunt van Manchester-verdediger Silvestre af.

Hasselbaink

Chelsea had zondag de zege (4-0) bij Leicester City vooral te danken aan Jerel Hasselbaink. De Nederlander begon in de basis en beloonde coach Ranieri daarvoor met twee doelpunten voor rust. In de slotminuten scoorden de Roemeen Mutu en en de Nigeriaan Babayaro voor titelkandidaat Chelsea. De club uit Londen kon zich na de nederlaag afgelopen woensdag in Stamford Bridge tegen Liverpool geen tweede misstap veroorloven.

Arsenal

Arsenal herstelde zich zaterdag van de midweekse misstap bij Everton (1-1). De Londense ploeg versloeg op eigen veld Middlesbrough met 4-1. De treffers van de Gunners kwamen op naam van Henry, Queudrue (eigen doel), Pires en Ljungberg.

Maccarone deed in de 86e minuut uit een strafschop nog iets terug voor het kansloze Middlesbrough, waarbij Boateng en Zenden een volledige wedstrijd speelden. Arsenal speelde zonder Bergkamp.

Charlton Athletic

Charlton Athletic blijft het opvallend goed doen in de Premier League. De nummer vier won met 2-0 van hekkensluiter Wolverhampton dankzij twee treffers van Euell. Fulham (2-1 tegen Everton) en Liverpool (1-0 tegen Aston Villa) handhaafden zich eveneens in de subtop. Bij Fulham, met Van der Sar in het doel, viel nieuwkomer Petta in de 83e minuut in.

In de strijd tegen degradatie behaalde Portsmouth voor eigen publiek een kostbare zege op Manchester City (4-2). Stefanovic (ex-Vitesse) opende namens de thuisploeg de score in het enerverende duel. Bij Manchester City speelde Bosvelt de volle negentig minuten en bleef Wiekens op de bank. In het elftal van Portsmouth was doelman Wapenaar weer eens bankzitter en waren De Zeeuw en Pasanen, gehuurd van Ajax, basisspelers.