MADRID - Valencia is halverwege de Spaanse voetbalcompetitie officieus 'winterkampioen'. Zelf won Valencia zaterdagavond met 0-1 bij Albacete, terwijl Real Madrid een verrassende nederlaag leed in de uitwedstrijd bij Real Sociedad. Het werd 1-0, door een treffer van Karpin na ruim een uur spelen.

Na 19 wedstrijden heeft Valencia 43 punten, Real heeft er 1 minder. Voor Valencia scoorde zaterdagavond Jorge Lopez uit een strafschop. Barcelona, dat de rest van dit seizoen hoogstwaarschijnlijk op huurbasis kan gaan beschikken over Edgar Davids, won zondagavond thuis met 3-0 van Real Zaragoza. Saviola, Ronaldinho (strafschop) en Xavi bezorgden de geplaagde Catalaanse club wat lucht.

Davids was rond het duel in onderhandeling met het bestuur van Barcelona over zijn transfer. De middenvelder van Juventus was volgens zijn advocaat Robert Geerlings zondagavond dichtbij een huurovereenkomst.

Deportivo

In de top van het klassement van de Primera Division liet Deportivo la Coruna zondag nog belangrijke punten liggen. De thuiswedstrijd tegen Racing Santander eindigde in een gelijkspel van 1-1.

Bruggink

Arnold Bruggink scoorde zaterdag tweemaal voor Mallorca, thuis tegen Celta de Vigo. Veel hielp het echter niet, aangezien de gasten met 2-4 wonnen. Bruggink, die beide goals voor rust aantekende, maakte zijn tweede treffer uit een strafschop.