ROTTERDAM - Mariano Bombarda speelt de komende twee seizoenen voor Feyenoord. De Argentijn moet dinsdag alleen nog medisch worden gekeurd. De club trekt hem aan als vervanger voor de vertrokken spits Johan Elmander. De Rotterdamse club bereikte maandag overeenstemming met de Argentijnse aanvaller, die zijn voetballoopbaan eigenlijk had beëindigd.

Maar de 29-jarige Bombarda, die in mei afscheid nam van het betaald voetbal en kort daarna met zijn gezin naar Spanje emigreerde, blijkt zich te hebben bedacht. Hij is teruggekeerd in Nederland en legde maandag al een conditietest af bij Feyenoord.

De winnaar van de UEFA-cup vindt Bombarda de ideale reserve voor Pierre van Hooijdonk. Zeker nu de Zweed Elmander naar zijn geboorteland is teruggekeerd en op huurbasis gaat voetballen bij Djurgardens IF.

Bombarda kwam via amateurclub ACV uit Assen bij FC Groningen terecht. Daar maakte hij naam en faam. Hij speelde vier jaar in het Oosterpark, tussendoor enkele maanden bij het Franse FC Metz. Bij Willem II speelde Bombarda ook vier seizoenen. In 220 eredivisiewedstrijden scoorde hij 96 keer.