FRIMLEY GREEN - Andy Fordham heeft zondagavond voor het eerst het Lakeside World Professional Championship darts gewonnen.

In Frimley Green won de ongeplaatste Engelsman van zijn landgenoot Mervyn King, nummer drie van de plaatsingslijst, met 6-3. Fordham had zaterdag in de halve eindstrijd de Nederlandse titelverdediger Raymond van Barneveld verslagen.

The Viking

De 41-jarige Fordham stond zondag voor het eerst in de eindstrijd van het toernooi, dat voorheen bekendstond als The Embassy. Viermaal eerder bereikte hij de halve finales, maar verder kwam hij niet - tot zaterdag. Fordham begon ooit met darts via het voetbalteam van het Angerstine Hotel. Op het veld had hij de bijnaam 'kleine tank', later, als dartsreus, werd dat The Viking.

De kastelein won zondag van King, die twee jaar geleden Raymond van Barneveld had uitgeschakeld in de kwartfinales. Vervolgens verloor hij de finale van Tony David. Ook in december 2000 had King al de eindstrijd verloren, toen van John Walton. Tegen Fordham ging het opnieuw mis met King, die nog altijd wacht op zijn eerste titel in Frimley Green.