AMSTERDAM - Team Lotus hoopt volgend jaar deel uit te maken van de middenmoot in de Formule 1. Technisch directeur Mike Gascoyne verwacht veel van de komst van ontwerper Mark Smith (ex-Red Bull Racing).

Lotus is dit jaar stelselmatig beter dan Virgin en Hispania, die eveneens debuteerden in 2010, maar wacht nog altijd op zijn eerste punt.

“We bevinden ons in niemandsland”, zegt Gascoyne dan ook tegenover Autosport. “Op de achterhoede hebben we inmiddels een voorsprong van twee seconden, maar ten opzichte van de teams die voor ons staan, liggen we één à anderhalve seconde achter.”

Verbeterde versie

In vergelijking met vorig jaar zal Lotus in de winterstop niet op nul moeten beginnen. “De wagen van 2012 is een verbeterde versie van die van dit jaar. Vorig jaar moesten we bijna een compleet nieuwe auto bouwen. Nu kunnen we ons richten op details die ons sneller maken.”

Lotus jaagt momenteel op twee teams. “Het zou mooi zijn als we kunnen aanhaken bij Williams en Toro Rosso, het liefst dit jaar al.”

KERS-systeem

Volgend seizoen zal Lotus met een KERS-systeem van Red Bull werken. “Dat had dit jaar al gekund, maar gezien de problemen die zij ermee hebben, is het een goede beslissing geweest nog even geduld te betrachten. De nettowinst zou te weinig zijn geweest.”

Voor Lotus rijden dit seizoen Heikki Kovalainen en Jarno Trulli.