MOSKOU - Rusland heeft onder leiding van bondscoach Dick Advocaat eindelijk weer eens gewonnen. De ploeg van de Haagse trainer versloeg woensdagavond Servië in Moskou met 1-0.

Aanvaller Pavel Pogrebniak van VfB Stuttgart maakte in de oefeninterland het doelpunt.

Advocaat beleefde met zijn formatie een teleurstellende zomer. Rusland verloor een oefenduel in Iran en speelde in Oostenrijk gelijk tegen Qatar en Kameroen.

Advocaat was na afloop van de kleine zege lichtelijk geïrriteerd. ''Ik ben blij met de manier waarop we hebben gespeeld. Maar ik ben pijnlijk verrast door sommige reacties vanuit het publiek richting één van mijn beste spelers in deze wedstrijd.''

Advocaat doelde daarmee op middenvelder Joeri Zjirkov, die onlangs van Chelsea overstapte naar Anzji Machatsjkala. Hij werd voortdurend uitgefloten.

Aanvoerder Andrej Arsjavin (Arsenal) en Alexander Kerzjakov (Zenit St. Petersburg) vielen met blessures al in het eerste halfuur uit.

Turkije

Bondscoach Guus Hiddink van Turkije heeft met zijn ploeg een bemoedigende oefenzege behaald. De Turken waren met 3-0 te sterk voor Estland. Colin Kazim (twee) en Emre Belozoglu kwamen in de eerste helft tot scoren.

Hiddink is met Turkije in groep A van het EK-kwalificatietoernooi achter het superieure Duitsland nog volop in de race voor de tweede plaats.