AMSTERDAM - André Greipel heeft woensdag de tweede etappe in de Eneco Tour op zijn naam gebracht. Net als dinsdag toonde de Duitser van Omega Pharma-Lotto zich de snelste in de massasprint.

Greipel rekende in het Belgische Ardooie overtuigend af met Tyler Farrar en Edvald Boasson Hagen. Op plaats zeven was Tom Veelers de beste Nederlander. De leiderstrui van Taylor Phinney kwam niet in gevaar.

Al na enkele kilometers in de etappe door West-Vlaanderen ontstond een kopgroep van vier man. Rob Goris (Veranda’s Willems), Sam Bewley (RadioShack), Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen) en Han Feng (Skil-Shimano) vergaarden een maximale voorsprong van ongeveer tweeënhalve minuut.

Omdat het verschil snel kleiner werd, waagden verschillende coureurs vanuit de hoofdmacht de sprong naar de leiders. Na veel wisselingen aan het front vonden Aleksejs Saramotins en Wallays elkaar voorin.

Achtste seizoenszege

Dit duo bleek kansloos tegen het op hol geslagen peloton. In de sprint stond er geen maat op Greipel, die al weer zijn achtste zege van het seizoen boekte.

De derde rit gaat woensdag tussen Heers en Andenne eveneens over Belgisch grondgebied. De Eneco Tour duurt tot en met zondag.