MADRAS - Sjeng Schalken is zaterdag in de halve finales van het tennistoernooi van Madras uitgeschakeld. De als derde geplaatste Limburger verloor van de nummer één van de plaatsingslijst, de Spanjaard Carlos Moya. Schalken verloor in twee sets: 6-3 6-4.

Moya komt in de eindstrijd uit tegen de als tweede geplaatste Thai Paradorn Srichaphan, die met 1-6 7-6 7-5 won van de Spanjaard Tommy Robredo (4). Voor Schalken was het zijn eerste nederlaag als getrouwde man. Sinds november, de maand waarin hij in het huwelijk trad, had hij nog niet verloren.

Moya bleek echter een te grote hindernis en op basis van het verleden kwam dat niet als een verrassing. Het was alweer de zesde nederlaag in de onderlinge partijen, Schalken versloeg de Spanjaard nog maar driemaal.

Nicolas Escudé, de broer van Ajax-voetballer Julien, komt in vorm voor het Australian Open. De Franse tennisser won zaterdag in Qatar het toernooi van Doha, door in de finale te winnen van de Kroaat Ivan Ljubicic (6-3 7-6).

Escudé viel door veel blessureleed in 2003 ver terug op de wereldranglijst, maar op basis van zijn prestaties in het verleden kreeg de tennisser wel een wildcard voor het Australian Open. Dat vertrouwen lijkt terecht, gezien Escudés verrichtingen in het voortraject.