AMSTERDAM – Radek Stepanek heeft het ATP-toernooi in Washington zondagavond op zijn naam geschreven. De Tsjech versloeg in de finale met goed aanvallend spel Gaël Monfils: 6-4 en 6-4.

Monfils was als eerste geplaatst en stond in de onderlinge ontmoetingen met 5-2 voor. De nummer zeven van de wereld was daarom de grote favoriet, maar kon dat niet waarmaken. Hij speelde te afwachtend en liep regelmatig scheldend over de baan.

Stepanek bleef rustig en brak zijn opponent als eerste in de derde game. Hoewel de Tsjech slecht serveerde, wist Monfils geen breekpunten af te dwingen.

Regenval

Bij een stand van 4-2 werd de wedstrijd een half uur onderbroken wegens regenval. Het bracht Stepanek niet uit zijn concentratie. De nummer 54 van de wereld behield de break en serveerde de eerste set simpel uit.

De Tsjechische dubbelspecialist brak Monfils direct in het tweede bedrijf opnieuw en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

De 32-jarige Stepanek zocht met regelmaat het net op en daar had Monfils geen antwoord op. De Fransman speelde niet aanvallend genoeg om het zijn tegenstander lastig te maken.

De winst in Washington betekende de vijfde toernooizege in de loopbaan van Stepanek.