AMSTERDAM - Robin Haase staat voor het eerst in zijn loopbaan in de top vijftig. Dankzij zijn zege in het ATP-toernooi van Kitzbühel klimt de Hagenaar van de 53e naar de 44ste positie.

De vorige topnotering van Haase was de 52e plek, die hij op 31 januari van dit jaar bekleedde. De Nederlander won afgelopen vrijdag in Oostenrijk achtereenvolgens van Potito Starace, Felicano Lopez, Andreas Seppi, Joao Souza en Albert Montanes.

Haase is de enige Nederlander in de top honderd, aangezien Thiemo de Bakker de honderdste plaats voor de 107e stek verruilde. Thomas Schoorel (van de 112e naar de 115e), Jesse Huta Galung (van de 124e naar de 136e) en Igor Sijsling (van de 178e naar de 177e) staan ongeveer op dezelfde positie als vorige week.

Bovenaan verandert er niets. Novak Djokovic leidt de dans, voor Rafael Nadal, Roger Federer en Andy Murray.

Vrouwen

Ook bij de vrouwen zijn er in de bovenste regionen geen verschuivingen. Caroline Wozniacki blijft wereldranglijstaanvoerster. Kim Clijsters, Vera Zvonareva en Victoria Azarenka maken de top vier vol.

Arantxa Rus daalt een plek en staat nu 81e Michaëlla Krajicek is op de 173e stek de een na beste Nederlandse, voor Kiki Bertens (184)