DEN HAAG - De terugkeer in het stadion van ADO Den Haag is succesvol verlopen voor John van den Brom. De trainer van Vitesse bleef zondag redelijk eenvoudig overeind tegen zijn oude werkgever (0-0) en mocht zich de morele winnaar noemen.

De selectie van Vitesse is nog lang niet op sterkte, waardoor een gelijkspel tegen de verrassing van vorig seizoen leidde tot tevredenheid bij de Arnhemmers.

Van den Brom bezorgde ADO Den Haag vorig seizoen voor het eerst sinds 24 jaar weer deelname aan Europees voetbal. Toch wist de Amersfoorter dat hij zondag in het Kyocera Stadion niet als held onthaald zou worden. Van den Brom keerde ADO na 1 seizoen de rug toe en koos voor een avontuur bij zijn oude jeugdliefde Vitesse, waar de voormalig middenvelder zelf lange tijd voetbalde.

De supporters van ADO namen het Van den Brom vooral kwalijk dat hij de clubleiding van Den Haag niet informeerde toen hij voor het eerst met Vitesse in gesprek ging. De overgang leek uiteindelijk om financiële redenen zelfs af te ketsen, maar kwam uiteindelijk toch rond.

Fluitconcert

De boosheid van de fans viel zondag mee. Toen Van den Brom het veld voor het eerst betrad, klonk een luid fluitconcert. En tijdens de wedstrijd klonk af en toe een liedje over de trainer van Vitesse, meer niet.

ADO speelde donderdag in de Europa League tegen het Cypriotische Omonia Nicosia een goede wedstrijd, maar wist dat niveau tegen Vitesse voor rust niet te halen. De Arnhemmers, die de smalle selectie de komende weken met de nodige spelers willen aanvullen, hielden eenvoudig stand.

Debuut Meerits

Tegenvaller voor Vitesse was het uitvallen van doelman Eloy Room, na 20 minuten. Piet Velthuizen, die terugkeert na een avontuur bij Hercules Alicante, is nog niet speelgerechtigd en zat op de tribune. Marko Meerits maakte daardoor zijn debuut voor Vitesse.

De 19-jarige Est maakte een wat onzekere indruk en liet veel ballen los. Vitesse hield echter stand. De grootste kans was voor Jens Toornstra, maar de middenvelder zag zijn inzet via de paal het veld terug instuiteren.