AMSTERDAM - PSV begint zondagmiddag aan het duel tegen AZ zonder verdedigers Wilfred Bouma en Erik Pieters in de basisopstelling. Het duo moet van trainer Fred Rutten plaatsnemen op de bank.

Pieters wordt gepasseerd door Abel Tamata die afkomstig is uit de eigen jeugd. Bouma moet naar verwachting plaatsmaken voor Orlando Engelaar, die ook in de voorbereiding regelmatig in de laatste linie stond opgesteld.

Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en Dries Mertens maken tegen de Alkmaarders hun debuut in de eredivisie voor PSV. Ook voor Funso Ojo is een basisplaats ingeruimd door Rutten.

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Ola Toivonen en Jeremain Lens zijn de overige basisspelers. Otman Bakkal moet ook plaatsnemen op de bank.

Altidore

Bij AZ, dat donderdag in Tsjechië nog een Europese wedstrijd speelde, vervangt Erik Falkenburg de geschorste Pontus Wernbloom.

De Amerikaanse aanwinst Jozy Altidore zit voor het eerst op de bank. De wedstrijd in het AFAS Stadion begint om 12.30 uur.

Huldiging

Voor aanvang van de wedstrijd nam AZ afscheid van clublegende Piet Hartland. De 68-jarige Alkmaarder werkte de afgelopen 21 jaar als teammanager bij AZ en was in totaal 35 jaar aan de club verbonden. Hartland werd benoemd tot lid van verdienste en kreeg een seizoenkaart voor het leven.

Daarnaast werd Niklas Moisander, de aanvoerder van het eerste elftal, gehuldigd voor zijn 100e officiële wedstrijd in het shirt van AZ. De Finse vedediger speelt sinds de zomer van 2008 in Alkmaar.

Volg de wedstrijd hier live