PALO ALTO - Melissa Franklin heeft zaterdagavond tijdens de Amerikaanse langebaankampioenschappen in Palo Alto op niet misverstane wijze duidelijk gemaakt dat zij volgend jaar tijdens de Olympische Spelen van Londen ook op de 100 meter vrije slag een medaillekandidate is. 

Het pas 16-jarige supertalent won de afstand in 53,63 seconden.

Met die tijd had ze vorige week bij de WK in Shanghai brons gewonnen. Die medaille ging nu naar Ranomi Kromowidjojo die in de WK-finale na 53,66 aantikte.

Plezier 

Franklin, die bij de mondiale titelstrijd driemaal goud won maar niet deelnam op de 100 vrij, bleef bij de nationale kampioenschappen Amanda Weir (54,14) en Dana Vollmer (54,27) voor.

''Normaal gesproken kijk ik altijd om me heen, om te zien waar iedereen ligt'', zei Franklin. Ditmaal besloot de tiener zich echter volledig op zichzelf te focussen. ''Ik moet mijn eigen race zwemmen en mijn hoofd onder water houden. Ik heb echt plezier gehad.''

Harde noot

Franklin zal volgend jaar in Londen waarschijnlijk zowel op de 100 en 200 rug als de 100 en 200 vrije slag meedoen. Daarnaast zal ze deel uitmaken van enkele estafetteteams.

''Zij wordt een harde noot om te kraken'', sprak technisch directeur Jacco Verhaeren al in Shanghai over het 16-jarige talent.