VENLO - Doelman Michel Vorm heeft zijn -vrijwel zeker- laatste werkdag bij FC Utrecht in alle rust kunnen afwerken. De international van Oranje, die vertrekt naar de Engelse promovendus FC Swansea, werd zaterdagavond in het duel tegen VVV-Venlo amper op de proef gesteld.

Omdat ook zijn teamgenoten in De Koel aanvallend weinig dadendrang toonden eindigde het duel in 0-0. VVV-speler Rogier Molhoek werd tien minuten voor tijd met rood uit het veld gestuurd.

VVV en FC Utrecht misten samen liefst zeven aanvallers. Het gebrek aan stootkracht was goed merkbaar. Beide teams namen weinig risico’s en slaagden er slechts zelden in tot een goed lopende aanval te komen. De kansen waren voor rust op de vingers van één hand te tellen.

Robert Cullen verprutste de enige mogelijkheid voor de thuisclub, terwijl Frank Demouge (kopbal naast) en Enzio Boldewijn (knappe reflex VVV-doelman Dennis Gentenaar) verzuimden om FC Utrecht op voorsprong te zetten.

Na de hervatting kregen de gasten meer grip op het spel. Het leidde tot twee kansen: voor de Zweedse nieuwkomer Johan Martensson en Boldewijn. Pas een kwartier voor tijd ontbrandde het duel.

Grip

Eerst hield Vorm met een reflex zijn ploeg op de been. Vervolgens kreeg Molhoek meteen rood na een charge op Nana Asare. Hij stond op dat moment pas enkele minuten in het veld. Stefano Lilipaly (FC Utrecht) en Bryan Linssen (VVV) kregen in de slotfase prima mogelijkheden om het duel te beslissen, maar ze faalden hopeloos.

Voor VVV wordt het winnen van de openingswedstrijd van het seizoen in de eredivisie een obsessie. Het is al 33 jaar geleden dat de Limburgers voor het laatst hun eerste wedstrijd op het hoogste niveau wonnen.