AMSTERDAM - Anderlecht en Chelsea hebben zaterdag een akkoord bereikt over de transfer van Romelu Lukaku.

De 18-jarige spits moet alleen nog een medische keuring van de club uit Londen doorstaan, meldt de Belgische grootmacht op de website.

Lukaku was zelf vrijdag al een vijfjarig contract overeengekomen met de 'Blues', die naar verluidt ongeveer twintig miljoen euro overhebben voor de negenvoudig international.

De jonge Belg werd door meerdere clubs begeerd, maar had alleen oog voor Chelsea.

"Ook bij een club met drie spitsen voor één positie zal je altijd wedstrijden spelen, want die clubs werken zeventig matchen op een jaar af", meldde hij.

"En er kan nog van alles gebeuren bij grote clubs. Er kunnen nog spelers verkocht worden, waardoor ze me nodig hebben."

Win-winsituatie

"Het is jammer dat we Romelu -die door Anderlecht ontdekt en opgeleid is- moeten laten gaan, maar de transfer is een win-winsituatie voor de speler én de club.”

“De directie maakt zich sterk een goede vervanger te vinden om het gemis zo snel mogelijk op te vangen", reageerde Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck.

Vervanger

Anderlecht heeft al een vervanger op het oog voor de jonge aanvaller. De Brusselaars zijn in gesprek met AS Monaco om Dieumerci Mbokani over te nemen.

De 25-jarige Congolees debuteerde in Europa op huurbasis voor Anderlecht, maar tekende later bij Standard Luik. Na vier jaar vertrok hij afgelopen zomer naar Monaco, dat hem al snel uitleende aan VfL Wolfsburg.