AMSTERDAM - Willem II heeft zijn eerste wedstrijd in de eerste divisie sinds 24 jaar winnend afgesloten. De degradant uit de eredivisie was met 3-1 te sterk voor SC Veendam.

Danny Schreurs opende al in de eerste minuut de score aan de Langeleegte en Robbie Haemhouts zorgde in de achtste minuut voor de 2-0.

Na rust sloeg Veendam via Anco Jansen terug, maar Donny de Groot gooide het duel op slot.

De eerste koppositie in de Jupiler League is voor FC Eindhoven. Die ploeg won met 3-0 van FC Emmen, de grootste marge van de vrijdagavond.

Serhat Koç, Josemar Makiavala en Rob van Boekel waren trefzeker voor de Eindhovenaren.

FC Zwolle

FC Den Bosch hield in de eigen Vliert FC Zwolle op een gelijkspel: 2-2.

De Zwollenaren, vorig seizoen lang koploper, keek al na negentien minuten tegen aan achterstand aan na een intikker van Tom van Weert.

Die kreeg echter nog voor rust rood, maar ook Zwolle moest met tien man gaan rusten nadat Alexander Bannink weg was gestuurd.

In het tweede bedrijf kwam Zwolle via Nassir Maachi op gelijke hoogte en door een doelpunt van Furdjel Narsingh namen de bezoekers zelfs de leiding.

Benjamin van den Broek redde in de 84e minuut echter nog een punt voor de Bosschenaren.

FC Oss

FC Oss is goed begonnen aan de nieuwe competitie. De promovendus won voor eigen publiek de Brabantse derby tegen Helmond Sport met 3-1.

Huurling Antonio Stankov en Roy de Ruiter hadden binnen acht minuten succes. De eerste scoorde na een uur nogmaals.

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles, getipt als een van de favorieten, begon ook met een zege; een zuinige op Telstar: 1-0. Joep van den Ouweland was de matchwinner.