AMSTERDAM - Jonathan De Guzman is in afwachting van een transfer naar Villarreal. De nummer vier van Spanje van vorig seizoen onderhandelt momenteel met Real Mallorca over een overgang van de 23-jarige spelmaker.

“Ik wil graag de stap maken, want ik heb zo mijn ambities”, zegt De Guzman tegen NUsport. “Villarreal is een team met potentie.”

De belangstelling voor de Nederlandse middenvelder komt sneller dan verwacht. “Toen ik vorig seizoen naar Mallorca ging, kwam ik met het idee om twee jaar hier te voetballen en dan naar een grotere club in Spanje te vertrekken. Dat het ernaar uitziet dat ik nu al kan gaan is fantastisch."

"Villarreal is een topclub; ze spelen in mijn ogen op Barcelona na het beste voetbal van Spanje. En ze spelen in de voorronde van de Champions League; dat is iets wat ik altijd al heb gewild. Als ik in de Champions League speel, komt het Nederlands elftal vanzelf dichterbij voor me.”

Blij bij Mallorca

Vooralsnog kan De Guzman weinig anders dan goed zijn best doen op de training bij Real Mallorca en hopen op een akkoord tussen de clubs.

“Het zou niet voor het eerst zijn dat ik een mooie transfer aan mijn neus voorbij zie gaan, dus ik juich niet te vroeg. Als ik hier moet blijven, klaag ik ook niet. Ik ben heel blij bij Mallorca; ik heb hier goede mensen ontmoet. Maar nu de kans zich aandient om een stap hogerop te maken, wil ik die kans grijpen.”