AMSTERDAM - FC Twente stuit in de laatste voorronde van de Champions League op Benfica. Dat heeft de loting in Nyon zojuist uitgewezen.

De winnaar van de ontmoeting kwalificeert zich voor de poulefase van het toernooi, de verliezer neemt deel aan de groepsfase van de Europa League.

FC Twente speelt op 16 of 17 augustus eerst thuis, op 23 of 24 augustus volgt de return. Benfica eindigde vorig jaar als tweede in de Portugese competitie. In de Europa League reikte de club tot de halve eindstrijd nadat ze in de kwartfinale afrekende met PSV.

In verband met de stadionramp van begin vorige maand zal Twente wellicht opnieuw niet kunnen aantreden in de Grolsch Veste. De ‘thuiswedstrijd’ tegen Vaslui in de derde voorronde werd afgewerkt in de Gelredome, het onderkomen van Vitesse.

Maaskant

Het lot koppelde verder het Wisla Krakow van trainer Robert Maaskant aan het Cyprotische APOEL Nicosia. Bayern München neemt het op tegen FC Zürich en Arsenal werd gekoppeld aan Udinese.

De loting voor het hoofdtoernooi van de Champions League, met Ajax als een van de deelnemers, wordt op 25 augustus verricht. De finale van het kampioenenbal heeft op 19 mei plaats in de Allianz Arena in München.