AMSTERDAM - Mark Webber heeft toegeven dat het een 'enorme klus' wordt om zijn Red Bull-teamgenoot Sebastian Vettel nog in te halen in de strijd om de rijderstitel in de Formule 1.

Webber is op dit moment de naaste belager van Vettel in het klassement; de Australiër kijkt echter tegen een achterstand van 85 punten aan. Een overwinning levert 25 punten op, terwijl er nog acht races zijn te gaan. Webber finishte dit seizoen bovendien slechts één keer voor de WK-leider.

"Op dit punt in het kampioenschap, staande op de tweede plaats, is er nog maar een plek waar je naartoe kunt en dat is voorbij Sebastian", aldus Webber. "Dat is een enorme klus. Hij rijdt duidelijk erg goed en zeer consistent en heeft al vroeg in het seizoen een groot aantal punten vergaard."

"De laatste paar races verliep het niet helemaal vlekkeloos voor hem omdat het vooraan het veld competitiever is geworden dankzij McLaren en Ferrari. Het zit dichter bij elkaar. Maar het kampioenschap gaat over een heel seizoen en de punten die hij al heeft raakt hij niet meer kwijt."

Pech

Webber ziet dan ook in dat Vettel pech moet krijgen, wil de Australiër hoop houden op de titel. Vooral ook omdat beide coureurs over dezelfde auto beschikken.

"Ik ben er vooral op gericht om mijn tweede plaats in het kampioenschap te behouden en als er dan eventueel wat pech is voor Seb zou het uiteraard mooi zijn om daarvan te kunnen profiteren."

"Over het algemeen moet je elke race toch nemen zoals hij komt, de punten het zelf uit laten zoeken en ervoor zorgen dat je zo min mogelijk spijt hebt van dingen na afloop van de Grand Prix."