UTRECHT - Swansea City wil zich voor de start van de competitie versterken met doelman Michel Vorm. De club uit de Premier League heeft de leiding van FC Utrecht van de interesse op de hoogte gebracht.

De 27-jarige Vorm staat nog een seizoen bij FC Utrecht onder contract. De tweede doelman van het Nederlands elftal staat open voor een buitenlands avontuur.

FC Utrecht nam afgelopen zomer al afscheid van bepalende spelers als Ricky van Wolfswinkel (Sporting Portugal), Kevin Strootman (PSV) en Dries Mertens (PSV). Het drietal leverde de club achttien miljoen euro op.

Swansea zoekt een keeper na het vertrek van Dorus de Vries. De Nederlander besloot zijn loopbaan te vervolgen bij Wolverhampton Wanderers, dat komend seizoen ook actief is in de Premier League.

Cillessen

Swansea City opent de Premier League maandag 15 augustus met een uitwedstrijd bij Manchester City. De formatie informeerde afgelopen week ook naar de mogelijkheid om Jasper Cillessen van NEC in te lijven.

De club uit Nijmegen vroeg naar verluidt zo'n vier miljoen euro voor het keeperstalent. Swansea kan Vorm waarschijnlijk voor de helft van dat bedrag overnemen.

Vorm verdedigde de afgelopen vijf seizoenen het doel van FC Utrecht en stond daarvoor een jaar bij FC Den Bosch onder de lat.