RIJSWIJK - Het nieuwe seizoen in de eredivisie begint vrijdagavond in Rotterdam met een echte derby. Excelsior ontvangt op Woudestein stadgenoot Feyenoord. De nieuwe aanvangstijd voor de duels op vrijdagavond is 20.00 uur in plaats van het late tijdstip 20.45 uur.

Beide clubs hebben een samenwerkingsverband, maar op het kleine kunstgrasveld zal daarvan weinig tot niets te merken zijn.

Feyenoord heeft nog iets goed te maken voor de blamerende nederlaag vorig jaar augustus bij het 'kleine broertje' (3-2).

Koeman

Beide ploegen staan onder leiding van een nieuwe trainer. Bij Feyenoord debuteert Ronald Koeman, bij Excelsior fungeert John Lammers voor de eerste keer als hoofdcoach.

Voor de Feyenoorders Miquel Nelom, Jordy Clasie, Guyon Fernandez en Kaj Ramsteijn is het een speciale wedstrijd. Zij speelden vorig seizoen nog voor Excelsior.

Volgens wedkantoor Unibet is Feyenoord favoriet in de derby. De quotering van de Stadionclub bedraagt 2,00, wat betekent dat een inzet op de ploeg van trainer Ronald Koeman wordt verdubbeld bij een zege van de uitspelende club. Een overwinning van Excelsior (3,60) of een remise (3,45) levert aanzienlijk meer op.