AMSTERDAM - ADO Den Haag is er niet in geslaagd om door te dringen tot de play off-ronde van de Europa League. De ploeg van trainer Maurice Steijn kwam in eigen huis niet verder dan een 1-0 overwinning op het Cypriotische Omonia Nicosia.

Dat was na het verlies in het uitduel op Cyprus (0-3) onvoldoende om Europees verder te spelen. ADO Den Haag kan zich gaan richten op de eredivisie en het bekertoernooi.

ADO begon zoals verwacht fel aan de wedstrijd in het bomvolle Kyocera-stadion en dat leverde direct enkele kansen op. Doelman Antonis Giorgalides van Omonia bleek echter een flinke sta in de weg voor de pogingen van Lex Immers, Wesley Verhoek en Jens Toornstra om de score snel te openen.

Na ruim een half uur spelen veerden de ruim 13000 toeschouwers op voor wat mocht doorgaan als de grootste kans van de eerste helft. Toornstra schoot vanaf een meter of twintig op de Cypriotische lat.

Geluk

Het nodige geluk ontbrak, net als enkele minuten later. Scheidsrechter Marco Borg besloot de bal na hands op de rand van het strafschopgebied niet op de stip te leggen, maar gaf in plaats daarvan een vrije trap.

Ondanks enkele verwoede pogingen van ADO om de Cypriotische doelman te passeren, gingen beide ploegen met 0-0 op het scorebord aan de thee.

Na rust ging de thuisploeg verder met het zoeken naar een opening in de defensie van Omonia. Daarbij werd veel gebruik gemaakt van de zijkanten. Verhoek had zijn rechtervoet echter duidelijk niet op scherp staan, waardoor bruikbare voorzetten voor de spitsen Immers en Vicento uitbleven.

Derijck

De assist op de openingstreffer kwam dan ook niet van Verhoek, maar uit een corner van Tjaronn Chery. De linkspoot vond verdediger Timothy Derijck, die Giorgalides met het hoofd kansloos liet. ADO putte moed uit de broodnodige goal en schakelde een tandje bij om Omonia verder onder druk te zetten.

De Cypriotische ploeg bleek echter niet onder de indruk van het aanvalsspel van de ploeg van trainer Steijn. Waar ADO fel maar slordig speelde, bleef Omonia kalm en hield het de weg naar het doel aardig dicht. Ook de lengte van doelman Giorgalides bleek een sterk defensief wapen.

ADO Europees uitgeschakeld