KITZBÜHEL - Robin Haase heeft de halve eindstrijd bereikt van het tennistoernooi van Kitzbühel. De 24-jarige Hagenaar versloeg donderdag na de als tweede geplaatste Spanjaard Feliciano Lopez (1-6 6-4 6-3) ook de Italiaan Andreas Seppi.

Dat deed hij bovendien overtuigend. Na de eerste set met 6-4 te hebben gewonnen denderde Haase, de nummer 53 van de wereldranglijst, in de tweede door naar 6-2.

Hij brak de service van Seppi, die in de Oostenrijkse stad als zesde geplaatst, in totaal liefst zeven keer. De partij duurde slechts 92 minuten.

Haase schaarde zich in juli 2007 in Amersfoort (Dutch Open) voor het laatst bij de beste vier in een ATP-evenement. In de eindstrijd stond hij nimmer. Onder meer door blessures stokte zijn opmars naar de absolute wereldtop.

Souza

De beste Nederlandse tennisser van dit moment liet via Twitter weten dat het zijn tweede zege op Seppi was. De primeur was in maart 2008 tijdens een (uiteindelijk gewonnen) sterk bezette challenger in Miami.

In de halve finale staat Haase tegenover Joao Souza. De Braziliaanse qualifier schakelde verrassend de Spanjaard Pablo Andujar, achtste op het voorkeurslijstje van de organisatie, uit: 6-3 6-4.

Eten

"Ik ga mijn volgende opponent een paar minuten bekijken en dan eten. Heel veel eten", reageerde de Nederlander na afloop van zijn eigen duel.

Haase kon ook wel wat calorieën gebruiken. Eerder op de dag moest hij immers nog tegen Lopez de baan op. De partij was woensdagavond bij de stand 1-1 in de derde game van de beslissende set gestaakt wegens de regen. Het vervolg bracht hij met vertoon van macht tot een goed einde.