AMSTERDAM - Michel Mulder heeft donderdag bij de EK inline-skaten in Zwolle brons gewonnen op de 200 meter sprint.

Zijn broer Ronald greep met een vierde plaats net naast een medaille. Het goud ging in de hoofdstad van Overijssel naar de Spanjaard Ioseba Fernandes. Hij bleef de Duitser Matthias Schwierz voor.

In de finale bij de dames was Bianca Roosenboom de beste Nederlandse. Met een zesde plaats kwam ze echter niet in de buurt van het podium.

Manon Kamminga moest genoegen nemen met de negende plaats. Het podium werd gevuld met drie Italiaanse dames. Erika Zanetti legde de 200 meter het snelste af, voor Nicoletta Falcone en Desirée Contenti.

Puntenkoers

Elma de Vries en Mariska Huisman veroverden op de tien kilometer puntenkoers zilver en brons. Alleen de Française Nathalie Barbotin was te sterk voor de Nederlandse dames. Barbotin reed naar haar tweede goud. Manon Kamminga eindigde als vierde.

Bij de mannen pakte Crispijn Ariëns zilver op de 10 kilometer puntenkoers. Op Bart Swings stond opnieuw geen maat.

De twintigjarige Belgische titelverdediger, die ook wereldkampioen is op dit onderdeel, reed met overmacht naar zijn vierde goud. De Fransman Ewen Fernandez werd derde. Daarmee was de uitslag precies hetzelfde als vorig jaar.