AMSTERDAM - De Belgische bondscoach George Leekens heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het oefenduel met Slovenië op 10 augustus. Een opvallende afwezige is toptalent Eden Hazard, die is gepasseerd.

Leekens straft Hazard voor zijn gedrag na zijn wissel tijdens de kwalificatiewedstrijd België - Turkije (1-1) op 3 juni.

Hazard werd na een uur door de keuzeheer naar de kant gehaald ten faveure van Dries Mertens. Hazard beende boos de catacomben in.

Een cameraploeg betrapte de speler van Lille even later buiten het stadion. Terwijl zijn collega-internationals nog streden voor minimaal een punt, at hij een hamburger.

''We hebben een schitterende groepsdiscipline en dat willen we zo houden. Spelers die buiten de lijntjes kleuren, worden bestraft en daarmee is de kous voor mij af", aldus Leekens.

Vertonghen en Chadli

Hazard, uitgeroepen tot speler van het jaar in de Franse competitie, mist behalve het duel met Slovenië ook de EK-kwalificatiewedstrijd op 2 september tegen Azerbeidzjan.

De selectie van de 'Rode Duivels' voor het treffen met de Slovenen telt vier namen van spelers die in de eredivisie actief zijn. Dat zijn de Ajacieden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld, Twente-speler Nacer Chadli en PSV-er Dries Mertens.

Achter de namen van Vertonghen en Chadli staat nog wel een vraagteken. Het duo is momenteel geblesseerd.