WAALWIJK - RKC Waalwijk hoopt dat het Geoffrey Castillion snel van Ajax kan huren. De nieuwkomer in de eredivisie is nog steeds in gesprek met de centrumspits van het beloftenelftal van de club uit Amsterdam. 

De aanvaller geniet ook belangstelling van NAC Breda. De 20-jarige Castillion komt nog niet in aanmerking voor het eerste elftal van Ajax. Trainer Frank de Boer vindt het belangrijk dat de aanvaller veel speeltijd krijgt in de eredivisie.

Castillion geldt als één van de grootste talenten uit de opleiding van Ajax. Mede door blessures kon hij zijn belofte nog niet inlossen.

Van der Heijden

Jan-Arie van der Heijden mag Ajax verlaten. De linkspoot heeft nog een eenjarig contract bij de club waar hij de hele opleiding doorliep.

Ajax wil hem daarom het liefst niet verhuren maar verkopen. Van der Heijden speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Willem II en kreeg de afgelopen weken de kans om trainer De Boer van zijn kwaliteiten te overtuigen.

El Hamdaoui

Mounir El Hamdaoui en Ismail Aissati weten al langer dat ze Ajax voor het einde van de maand, als de transfermarkt sluit, mogen verlaten. Beide spelers houden hun conditie op peil bij het beloftenelftal van de regerend landskampioen.

El Hamdaoui staat nog steeds in de belangstelling van PSV, dat niet aan een afkoopsom van Ajax wil voldoen. De Amsterdammers vragen naar verluidt zo'n vier miljoen euro voor de spits die vorig seizoen regelmatig botste met trainer De Boer.

In het nieuwe magazine van NUsport staat een interview met Frank de Boer. Het nummer ligt sinds dinsdag in de winkels en is online bestelbaar.