KRAKOW - Robert Maaskant krijgt met Wisla Krakow de Champions League in zicht.

De Poolse kampioen bereikte woensdag de vierde en laatste voorronde door ook de return tegen Litex Lovetsj te winnen: 3-1. Maor Melikson maakte twee doelpunten voor Wisla.

Kew Jaliens en Michael Lamey stonden in de basis van Wisla. Lamey had vorige week met een treffer een belangrijk aandeel in de zege van de Poolse club in Bulgarije (2-1).

Standard en Rangers eruit

FC Zürich schakelde Standard Luik uit. De Zwitsers wonnen voor eigen publiek met 1-0. Admir Mehmedi, die vroeg in de wedstrijd een strafschop miste, maakte na een uur spelen het enige doelpunt.

De Belgen speelden vanaf de 21e minuut met tien man na een rode kaart voor Yoni Buyens. De eerste wedstrijd in Luik was in 1-1 geëindigd.

De Belgische kampioen Racing Genk haalde ook de laatste voorronde, ten koste van Partizan Belgrado. Genk, dat vorige week thuis met 2-1 won, hield in de return stand: 1-1. Partizan kwam voor rust op voorsprong door Nemanja Tomic, Jelle Vossen maakte na een uur vanaf elf meter gelijk.

Voor Glasgow Rangers viel het doek. De kampioen van Schotland kwam op bezoek bij Malmö FF niet verder dan 1-1 en dat betekende na de 1-0 nederlaag van vorige week uitschakeling.

Roebin door

Het Oost-Europese onderonsje tussen Roebin Kazan en Dinamo Kiev werd gewonnen door Roebin.

De Russen wonnen voor eigen publiek ook de tweede wedstrijd tegen Dinamo Kiev, met 2-1. Scheidsrechter Eric Braamhaar had de leiding bij de return in Kazan.

Roebin Kazan had vorige week in Kiev al met 2-0 gewonnen. Dinamo Kiev werd vorig jaar in de laatste voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Ajax.

Benfica ronde verder

Benfica bereikte ook de laatste voorronde. De nummer twee van Portugal had aan een gelijkspel bij Trabzonspor (1-1) ruim voldoende om een stap dichter bij de groepsfase te komen. Benfica behoort daardoor vrijdag bij de loting in Nyon tot de 'geplaatste' ploegen.

FC Twente had die status ook kunnen krijgen, maar dan had Benfica moeten struikelen in Istanbul. De Portugezen, die thuis met 2-0 wonnen, hielden echter stand. Paulo Henrique (ex-Heerenveen) scoorde voor Trabzonspor.