PIATRA NEAMT - FC Twente heeft zonder problemen de vierde en laatste voorronde van de Champions League bereikt.

De ploeg van trainer Co Adriaanse hield woensdag in de return tegen FC Vaslui stand: 0-0. Dat was na de 2-0 overwinning van vorige week in de thuiswedstrijd genoeg om een ronde verder te komen.

Inzet van het komende tweeluik is een plek in de groepsfase van de Champions League; de verliezer gaat verder in de Europa League.

Controle

FC Twente had in Piatra Neamt eigenlijk alleen het eerste kwartier echt wat te duchten van Vaslui, dat fel uit de startblokken kwam. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Het elftal van Adriaanse kreeg daarna steeds meer controle op het duel.

Adriaanse had een basisplaats ingeruimd voor Bryan Ruiz. De aanvaller uit Costa Rica ontbrak vorige week nog door een bovenbeenblessure. Ruiz liet zaterdag in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal als invaller zien dat hij weer terug is. Hij maakte op fraaie wijze de winnende treffer (2-1).

Kansen Twente

Behalve Ruiz waren ook Willem Janssen en Dwight Tiendalli nieuw ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen Vaslui. Janssen was halverwege de eerste helft dicht bij een doelpunt.

De middenvelder schoot de door Luuk de Jong teruggelegde bal vanaf de rand van het strafschopgebied net naast het Roemeense doel.

Kort daarna omspeelde Marc Janko weliswaar de doelman van Vaslui, maar de Oostenrijkse spits was te veel naar de buitenkant gedreven om de bal in te kunnen schieten.

Vaslui opereerde te weinig als een team om FC Twente in de problemen te brengen. Typerend was een actie van de Braziliaan Adailton, die besloot zelf te schieten terwijl zijn ploeggenoot Mike Temwanjera helemaal vrij stond. In de tweede helft was een doelpunt van Twente dichterbij dan een treffer van de thuisploeg.

Knappe actie Janko

Steven Berghuis schoot de bal in de 67e minuut op de vuisten van de Roemeense doelman, enkele minuten later raakte Janko na een knappe actie de onderkant van de lat.

De twee doelpunten van Janko van vorige week bleken uiteindelijk genoeg om een stap dichter bij de Champions League te komen.

Vrijdag weet FC Twente, wanneer wordt geloot, de opponent in de laatste voorronde van de Champions League. De Tukkers zijn niet geplaatst en moeten het opnemen tegen Bayern München, Arsenal, Olympique Lyon, Benfica of Villarreal.

Als landskampioen is Ajax rechtstreeks geplaatst voor de Champions League.