AMSTERDAM - De overgang van Ismail Aissati naar Vitesse ging niet door omdat de Arnhemse club een te hoge afkoopsom wilde opnemen in het contract van de aanvallende middenvelder.

"Alles was rond", zegt Aissati tegenover De Telegraaf. "Maar Vitesse wilde bij een verkoop twaalf miljoen euro voor me hebben, terwijl ze Ajax maar één miljoen hoefden te betalen."

De Utrechter moet zich voorlopig melden bij Jong Ajax. Een nieuwe verhuurperiode is voor de Amsterdammers niet bespreekbaar omdat het contract van Aissati na het huidige seizoen afloopt. De speler moet dus verkocht worden.

Meedelen

Naar eigen zeggen heeft Aissati er alles aan gedaan om een overstap naar Vitesse te bewerkstelligen.

"Ik heb zelfs aangeboden minder te gaan verdienen in ruil voor een lagere gelimiteerde transfersom. Of die twaalf miljoen te handhaven, maar me dan wel te laten meedelen bij verkoop."

Die beide opties waren volgens Aissati echter onbespreekbaar voor Vitesse, waardoor hij voorlopig bij Ajax blijft. De spelverdeler wil bij voorkeur nog minimaal één jaar in de eredivisie blijven, maar vooralsnog hebben geen Nederlandse clubs zich voor hem gemeld.