AMSTERDAM - De Nederlandse hockeymannen hebben dinsdagavond in het Wagener Stadion met 7-4 van Argentinië gewonnen. Teun de Nooijer, terug van maandenland blessureleed, maakte de openingsgoal.

De Nooijer kampte sinds de ontknoping van de Rabo Hoofdklasse met een kuit- en achillespeesblessure en daardoor miste de recordinternational de vierlandentoernooien in Amsterdam en Mönchengladbach.

Dinsdag tegen Argentinië keerde de aanvoerder terug in Oranje en hij liet direct van zich spreken. Al na vijf minuten maakte De Nooijer de openingsgoal en daarmee leidde hij een doelpuntenfestival in.

Taekema

Taeke Taekema zorgde enkele minuten later voor de 2-0, maar de Argentijnen sloegen via Rodrigo Vila en Pedro Ibarra meteen weer terug: 2-2. Toen was het weer de beurt aan Nederland. Enkele minuten na de Argentijnse gelijkmaker hadden Billy Bakker en Jeroen Hertzberger Oranje al weer op een marge van twee gezet: 4-2.

Omdat Hertzberberger en Vila nog een keer doel troffen ging de ploeg van bondscoach Paul van Ass pauzeren met een 5-3 voorsprong. Ook na rust bleef het een interessante wedstrijd waarin aan beide kanten veel goed ging, maar ook het een en ander mislukte.

Even spannend

Argentinië maakte het nog even spannend door er 5-4 van te maken, maar door doelpunten van Robbert Kemperman en Bob de Voogd wist Oranje uiteindelijk nog ruim te winnen: 7-4.

Valentin Verga, Robert van der Horst, Erik Bouwens en Seve van Ass kregen rust en kwamen niet in actie. Donderdagavond speelt Oranje opnieuw tegen Argentinië. Ook dan begint het duel om 19.00 uur in het Wagener Stadion.